Southern Smith & Cross



Recipe:

- 60ml Smith & Cross rum

- 10ml Grand Marnier

- 20ml demerara syrup

- 20ml fresh lime juice

Shake everything on ice until sufficiently chilled, strain into a prechilled coupe or Nick & Nora glass, no garnish.


DEUTSCH | ENGLISH

Eine sehr schöne und spannende kleine Daiquiri-Variation aus “Cuban Cocktails” once again. Außerdem ein toller Signature Serve für Smith & Cross Rum, der hier wirklich wundervoll den Star spielen kann.

Ein interessanter Originaltext inkl. Erläuterung aus dem Buch dazu:

“People have been gazing at the constellation Crux, commonly calles the Southern Cross, for many centuries. In the time of the Roman Empire, astronomer and mathematician Claudius Ptolemy classified it as part of the constellation Centaurus, but Joao Faras, astronomer to King Manuel I of Portugal, receives credit for first describing it accurately in 1500. This cocktail blends two older recipes named after the constellation, one from Williams Schmidt's "The Flowing Bowl" (1891) and the other from Elsa of Trolle's "Cocktails" (1927)." (hänge ich unten an)

Im Aroma überreife Banane, Mango und Guave, etwas frischer Honig und frische Mandarine, frischer Zuckerrohrsaft und sanfte Esthertöne. Im Mund dann Ester toll eingebunden, Guave, überreife Ananas und Banane, Kiwi und Limette, Yuzu fast schon im Eindruck, frische Orangenschale, Honig, Trauben, süße Gräser. Im Finish dezente Orangenschale mit etwas Toffee und frischem Honig, Limette, Guave, bleibt schön lang adstringierend zurück.

Original recipes with this name:

Flowing Bowl version:

- the juice of a lime

- a dash mineral water

- a spoonful of sugar

- 2/3 of St. Croix Rum (Croix = Cross, verstehste?)

- 1/3 brandy

- 1 dash of curacao

Cocktails version:

- the juice of 1 lemon

- dash soda water

- a tablespoon of sugar

- 2/3 St. Croix Rum (Cruzan)

- 1/3 of Cognac

- 1 dash of orange curacao


Quelle: “Cuban Cocktails” - Ravi DeRossi, Jane Danger, Alla Lapushchik, p. 154


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