Recipe:

- 60ml aged Jamaican rum (preferably Appleton Estate V/X)

- 30ml homemade ginger syrup

- 22.5ml lime juice

- 15ml pineapple juice

- 2 dashes Angostura bitters

Combine all ingredients in the shaker, add 1/2 cup of crushed and cracked ice, short shake for 5 seconds, pour into a prechilled Pilsner or longdrink glass, filled with crushed ice. Top up with crushed ice if needed. Garnish with candied ginger, a lime wheel and an eadible orchid.


DEUTSCH | ENGLISH

Vielleicht der perfekte Drink um zu zeigen, wie gut ein perfekt getroffener, spicy, aber noch gut nutzbarer Ingwersirup sein kann. Einfach simple syrup mit einem Haufen sehr klein gehackten Ingwer auf niedriger bis mittlerer Temperatur ziehen (nicht kochen!) lassen für 45-60 Minuten und fertig. Jamaican Rum ist da natürlich ein perfekter Partner mit seiner Fruchtigkeit, dazu ein klein wenig Lockerheit mit nicht zuviel Ananassaft, gefällt mir sehr, sehr gut.


Quelle: Jelani Johnson, Clover Club, Brooklyn, NYC, USA - Taken from "Easy Tiki" by Chloe Frechette


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