Recipe:

- 30ml aged rum (preferably Angostura 5yo)

- 22,5ml sercial Madeira (preferably Blandy's 5yo)

- 22,5ml grapefruit juice

- 15ml maraschino liqueur (preferably Luxardo)

- 4-5 mint leaves

Shake with ice until sufficiently chilled, fine strain into a prechilled cocktail glass. Garnish with a mint leaf.


DEUTSCH | ENGLISH

Ich zitiere mal direkt von PUNCH, da es das Ganze gut zusammenfasst: "This rum drink was created for a “Yacht Rock Sundays” blog event. A small amount of maraschino liqueur helps accent the caramel of the rum and the nuttiness of the Madeira."

Ein netter Drink, der Madeira mal in einer nicht alltäglichen Kombination zeigt. Erfrischend, leicht durch den hohen Madeira und Saft-Anteil, trotzdem mit gewisser Tiefe dank Maraschino und Rum, bei dem man auch etwas noch kräftigeres als den im Originalrezept empfohlenen Angostura nehmen kann.


Quelle: Fred Yarm, Our Fathers, Boston, USA


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