Te Anaka
Recipe:
- 45ml Bacardi Carta Blanca rum
- 30ml honey water (1:1)
- 15ml fino sherry
- 15ml fresh lemon juice
- 15ml egg white
“Shake all ingredients with ice and strain back into the shaker. Dry shake (without ice) and strain into chilled glass.
Garnish with sea salt and lemon spritz with a dehydrated lemon wheel.”
Adapted Recipe:
- 45ml Plantation 3 Stars rum
- 7.5ml Hampden Estate Rum Fire Velvet Overproof rum
- 30ml honey water (1:1)
- 15ml fino sherry
- 15ml fresh lemon juice
- 12.5ml egg white
- 2 dashes The Bitter Truth Island Fruit bitters
- 2 dashes The Bitter Truth Honey bitters
First dry shake all ingredients intensely for 12-15 seconds, add big ice cubes to the shaker and shake again until sufficiently chilled, strain with your strainer turned around (to get more foam out) into a prechilled cocktail glass. Add sprinkle of sea salt, twist a lemon zest over the drink, garnish with a dehydrated lemon wheel.
New Zealand 2016 Bacardi Legacy Winner
Flüssiger Karibikhimmel im Glas, im Original nicht sehr komplex, jedoch super rund und fluffig.
Ich habe ihn noch ein wenig umgestellt, da mir etwas mehr Charakter dahinter fehlte, auch wenn ich die grundlegende Idee der Harmonie nicht verlieren wollte.
Der Plantation 3 Stars bringt noch mehr passende Töne von Vanille und Mandel, während aber der Spritzer Hampden dann noch die Power durch das Eiweiß durchbringt, sowie etwas mehr Tropikfeeling.
Dadurch steigt der Alkoholgehalt natürlich leicht, während ich das Eiweiß einen Tick herunterschraube. Der Drink bleibt trotzdem eine süffig-harmonische Angelegenheit. Die passenden Bitters sind wie immer kein Muss, aber betonen die besonderen Stärken des Drinks.
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