Recipe:

- 40ml white rum

- 20ml fresh lemon juice

- 15ml simple syrup (2:1)

- 10ml Campari

- 30ml Brut Champagne

- 3-4 fresh basil leaves

- black olive brine (for rinse/aromatizing)

- (alternative: Cynar for rinse/aromatizing instead)

Slap the basil to release the aroma, gently muddle (don't rip apart!) the leaves in the base of the shaker, add the other ingredients except the Champagne. Shake on ice until sufficiently chilled. Fine strain into a iced champagne flute or coupe, rinsed with some black olive brine or aromatized with Cynar (if you don't like olives). Top with the champange. Garnish with a black olive or optional basil leave.


DEUTSCH | ENGLISH

Ein absolutes Highlight, der 2016er Bacardi Legacy Germany Winner, "Curtain Call".

Ein sehr komplexer und faszinierender Riff auf den Old Cuban, viel geschmacklich zu entdecken, leicht kulinarisch und dabei auch schlicht sehr lecker. Bitter, frisch, süß und auch eine leichte Umami-Note, alles in einem.

Im Original wird das Glas mit etwas Olivenlake der schwarzen Oliven aromatized/rinsed. Falls ihr, wie ich, Oliven nichts abkönnt, habe ich als perfekten Ersatz Cynar ausgetestet, Artischocke & Olive, nicht zu weit weg im Geschmack, gemüsig, leicht bitter, usw.
Daher wurde auch geschummelt im Bild, es ist eine eingelegte Kirsche, keine schwarze Olive.


Quelle: Arash Ghassemi, Green Door/Schwarze Traube, Berlin, for Bacardi Legacy 2016 (German winner)


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